Satu Perkongsian Satu!

tonewowgma.com
tonewowgma.com tonewowgma.com



Salam sejahtera.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca website ini.

Pada bulan 18hb Okt 2018, sebuah syarikat bernama ToneGroup Bhd, telah melancarkan satu produk, iaitu produk simkad yang dinamakan Simkad ToneWoW Excel. Ia adalah version terbaru daripada Simkad ToneExcel.

TonewowGMA Perbezaannya adalah:
Simkad ToneExcel menggunakan line daripada TuneTalk dan berharga RM100 sekeping. Simkad ToneExcel masih ada dipasaran semenjak 9 tahun yang lalu hingga kehari ini.

Manakala Simkad Tonewow menggunakan line daripada Digi dan berharga RM10 sekeping dan baru sahaja dilancarkan.

Simkad ToneWOW ini dari segi kegunaannya, sama sahaja dengan simkad telefon yang sedang anda gunakan sekarang ini dan juga berbagai-bagai jenama yang ada dipasaran ketika ini.

Cuma ia ada satu kelebihan berbanding yang lain, sebagai pengguna simkad ToneWOW, jika anda edarkan simkad ini kepada orang lain, anda akan diberikan komisyen. Singkat kata anda menjadi pengguna, anda juga menjadi pengedar simkad ini.

Jadi sebelum jadi pengedar, anda mestilah menjadi pengguna terlebih dahulu. Oleh itu disini saya ingin tawarkan kepada anda jika anda ingin menjadi pengguna simkad tonewow, saya ingin berikan sekeping simkad tonewow ini percuma kepada anda untuk digunakan.

Syaratnya, anda bukanlah pengguna simkad tonewow atau simkad toneexcel yang masih aktif sekarang ini.

Untuk mendapatkan simkad tonwow percuma daripada saya, mudah sahaja, hubungi saya melalui wasap di nombor 01159055555 dan hantarkan message 'NakGunaSimkadToneWoW'.

Nanti saya minta gambar penuh IC anda untuk saya daftarkan simkad tonewow atas nama anda. Mungkin ada yang keberatan untuk berikan gambar IC penuh tetapi peraturan ini dikeluarkan oleh SKMM dan saya perlu patuhi.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pengedar simkad tonewow ini dan kelebihan2nya, anda bolehlah membaca artikel yang saya tulis dibawah ini.

Terima kasih.
Mazelan Abas
01159055555

7. Panduan Pengedar Simkad Tonewow

7.1 Kelayakkan menjadi pengedar simkad.
Apabila anda sudah pun menjadi pengguna simkad tonewow ini, anda sudah layak secara automatik untuk menjadi pengedar simkad tonewow ini pada bila-bila masa sekali pun.

Cuma satu perkara yang perlu anda patuhi. Syarat untuk layak mendapat komisyen sekiranya anda sudah ada pelanggan yang didaftarkan dibawah anda, adalah anda sendiri kena topup minima RM30 setiap bulan. Samada anda nak topup sekali gus, atau sikit2, kedua2nya boleh. Tapi jumlah terkumpul dalam sebulan mestilah RM30.


7.2 Faedah menjadi pengedar simkad tonewow
Sekiranya anda ingin mendapatkan $$$ duit sampingan atau duit tambahan setiap bulan, anda sudah boleh pengedar simkad tonewow ini kepada orang lain.

7.3 Kerja sebagai pengedar simkad tonewow.
Anda HANYA PERLU suruh ahli keluarga anda, sahabat2 anda menggunakan simkad tonewow ini dan daftarkan mereka dibawah anda. Mereka ini semuanya kita panggil sebagai Pengguna Anda.

7.4 Keuntungan yang diperolehi.
Setiap kali Pengguna Anda topup simkad tonewow mereka, anda akan mendapat komisyen sebanyak 6%.

Sekiranya Pengguna Anda juga menjadi pengedar simkad tonewow ini seperti anda, maka anda juga akan mendapat komisyen pada percen tertentu daripada jumlah topup group mereka.

Kesemua komisyen ini akan dikumpulkan setiap bulan, dan akan dimasukkan TERUS kedalam bank akaun anda pada bulan hadapannya.

Anda bayangkan, jika pelanggan anda tadi guna simkad tersebut selama 10 tahun, maka selama itulah anda akan dapat komisyen topup daripadanya setiap bulan.

Cuba lihat contoh dibawah ini:
panduantw.com

Katakanlah, sekiranya anda (U) mendaftarkan simkad tonewow ini kepada 3 orang ahli keluarga anda sahaja. Katalah kita berikan nama A,B dan C, ia dipanggil sebagai Pelanggan Anda atau Level-1. Anda sebenarnya boleh daftarkan seberapa ramai yang anda mahu, bukan 3 sahaja, ia tiada limit.

Setiap kali ABC topup, anda akan mendapat 6%. Contohnya, jika A topup di kedai sebanyak RM10, anda duduk dirumah dapat 60 sen.

Jadi untuk tinggikan lagi komisyen anda, maka ramaikanlah pelanggan anda. Jika ramai pelanggan anda, maka tinggilah jumlah topup mereka. Kalau jumlah topup tu besar, maka tinggilah komisyen anda.

Sekiranya salah seorang daripada pengguna anda, katalah A, juga berminat untuk buat bisnes tonewow ini, dan dia pun mendaftarkan 5 orang lah katakan, D,E,F,G dan H, ia dipangil Pelanggan si A atau pun Level ke-2 anda. Jika D topup sebanyak RM10 sahaja di kedai, A akan dapat 60 sen, anda tak pasal-pasal dapat 30 sen, sedangkan anda sendiri tak kenal siapa D. Siapa sahaja di Level-2 anda topup, anda akan dapat 3%.

Sekiranya G juga berminat menjadi pengedar simkad tonewow ini dan dia daftarkan 3 orang sahaja, K,L dan M, ia dipanggil Pengguna si G atau Level ke-3 anda. Jika M topup RM10 di kedai, G akan dapat 60 sen, A akan dapat 30 sen, anda tak pasal-pasal dapat RM1.10. Sebab, sesiapa sahaja di Level-3 anda topup, anda akan dapat 11%.

Jangan tanya saya kenapa Level-3 dapat lebih besar sehingga 11%. Itu strategi syarikat. Kita tak perlu ambil tahu. Tetapi yang lebih penting, tonewow tidak pernah menipu kita dari segi pembayaran komisyen selama hampir 10 tahun kewujudan mereka.

Anda akan dapat komisyen hingga ke Level-3 sahaja, tetapi setiap level adalah tiada limit. Maksudnya di Level-1, anda boleh menaja seberapa ramai yang anda mampu. Saya sendiri hanya ada 400 orang Pelanggan saya di Level-1, itu pun saya dapatkan mereka selama 2 tahun. Level-2 dan level-3 tak tahu berapa ramai. Itu pun dah boleh merasa total komisyen lebih RM14,000 tiap-tiap bulan. Siapa nak bagi tuan, 2 tahun kerja penat-penat menaja sehingga 400 orang, lepas tu, kita relaks sahaja menerima komisyen setiap bulan, kerana setiap bulan orang topup. Mana ada kerja, kalau kita berhenti majikan nak teruskan bayar gaji. Dan juga, jika kita meninggal dunia, komisyen ini juga akan tetap terus dibayar kepada waris kita, selagi masih ada orang topup handphone mereka. (Ada ke orang tak topup handphone mereka?)

panduantw.com

Syarat untuk mendapat komisyen topup sebanyak 6%, 3% dan 11% adalah, anda sendiri sebagai pengguna hendaklah top up sama atau lebih besar daripada RM30 setiap bulan. Jika anda top up kurang daripada RM30, anda tidak layak untuk mendapat komisyen topup pada bulan tersebut. Maksudnya di sini, sekiranya anda sudah ada pengguna di level 1,2 dan 3, apabila mereka topup, anda tidak akan dapat apa-apa komisyen pada bulan tersebut. Tapi jika bulan depannya ada topup sendiri topup lebih dari RM30 sebulan, maka komsiyen akan dimasukkan kedalam bank anda untuk bulan tersebut. Bulan yang ada miss topup, komisyennya tidak akan dikira lagi.

Sekiranya anda sendiri topup lebih daripada RM60, peratusan komisyen top up anda juga akan berubah. Bukan lagi 6%, 3%, 11% tetapi ia menjadi 10%, 3%, 13%. Iaitu Level-1 menjadi 10%, Level-2 tetap 3% dan Level-3 menjadi 13%. Banyak tu....

Sekiranya komisyen bulanan anda mencecah RM150 sahaja, maka anda bukan hanya dapat komisyen hingga level ke-3 sahaja, tetapi hingga level ke-4, 5, 6, 7 , 8, 9 hingga tiada limit.

Komisyen-komisyen ini akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda setiap 21hb bulan berikutnya. Asalkan komisyen tersebut melebihi RM30, Tonewow akan tranfer ke akaun anda, jika tak cukup, mereka akan simpan dan dibawa ke bulan hadapannya.

Lihat satu contoh di sini:
Apa akan terjadi jika anda berjaya menaja 10 orang di Level-1, dan Level-1 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-2 dan Level-2 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level-3. Anggapkan setiap seorang to up RM30 setiap bulan.

Level-1 10 x RM30 x 6% = RM18
Level-2 10 x 10 x RM30 x 3% = RM90
Level-3 10 x 10 x 10 x RM30 x 11% = RM3300

Total RM 3,408.00

Komisyen anda pada bulan tersebut adalah RM3,408. Siapa nak bagi... tapi yang penting, agak-agaknya lah, bulan depan mereka akan topup lagi tak? Jawapannya pasti YA. Dan ini bermakna, bulan depannya anda akan dapat komisyen lagi, itulah yang akan terjadi kepada anda setiap bulan. Tiap-tiap bulan dapat komisyen. Kerja sekali, komisyen berkali-kali.

7.5 Kenaikkan pangkat berdasarkan komisyen bulanan anda.
Contoh sebelum ini saya berikan untuk komisyen yang berpangkat Normal Member. Didalam Tonewow, ada pangkat2 yang perlu anda naiki hingga ke puncak. Pangkat2 ini hanya boleh dinaiki berdasarkan komisyen topup bulanan anda.

Sebagai pengguna baru, anda diberi pangkat sebagai Lite Member.
* Apabila komisyen topup anda mencecah RM100 automatik anda dinaikkan pangkat ke Normal Member.
* Apabila komisyen topup anda mencecah RM150 automatik anda dinaikkan pangkat ke Junior Center.
* Apabila komisyen topup anda mencecah RM400 automatik anda dinaikkan pangkat ke Service Member.
* Apabila komisyen topup anda mencecah RM X,000 automatik anda dinaikkan pangkat ke Branch.
* Apabila komisyen topup anda mencecah RM XX,000 automatik anda dinaikkan pangkat ke Busines Partner dengan ditambah berbagai jenis bonus dan insentif lagi.
(Nilai X, belum diketahui lagi, kerana belum diputuskan oleh pengurusan ToneWoW).
Ada kemungkinan pangkat Senior Branch juga akan diwujudkan sebelum BP. (Itu ramalan saya sahaja).

Peratusan komisyen setiap pangkat adalah seperti yang ditunjukkan pada jadual dibawah ini.
(Semua ini adalah bergantung kepada keputusan dan ketetapan pihak pengurusan Tonewow dan ia boleh berubah pada bila-bila masa berdasarkan keperluan semasa).

panduantw.com

7.6 Cara membeli dan mendapatkan bekalan simkad.
Anda memerlukan simkad ToneWoW untuk diedarkan. Ia dijual pada harga RM10 sekeping. Jadi untuk membeli bekalan simkad tonewow ini, terdapat beberapa cara:

1. Cuba tanya orang yang mengajak anda menggunakan simkad ini (Upline anda lah senang kira). Tanya dia, ada jual simkad tonewow atau tidak, beritahu dia berapa keping yang anda nak beli. Harga sekeping adalah RM10.

2. Jika anda tahu mana-mana Branch ToneWoW atau Service Centre ToneWoW yang berhampiran dengan tempat tinggal anda, maka anda juga boleh beli simkad tonewow ini daripada mereka.

panduantw.com

3. Kalau semua tu anda masih susah nak beli simkad tonewow ini, anda bolehlah menghantar satu Whatsapp ke nombor BPT iaitu 011-5907-5555. Hantarkan message "Saya nak beli simkad tonewow". Nanti mereka akan hantarkan panduan cara nak beli simkad tonewow ini. Harga membeli simkad daripada BPT juga adalah RM10, tetapi ia disertakan dengan Buku Panduan Pengguna Simkad Tone dan tidak perlu kos penghantaran lagi.

Atau anda boleh Klik Terus Disini utk Membeli.

panduantw.com

7.7 Bantuan alat promosi.
BPT juga ada menjual Buku Panduan Pengguna Simkad Tonewow secara berasingan iaitu pada harga RM2 senaskah.

Anda bolehlah menghantar satu Whatsapp ke nombor BPT iaitu 011-5907-5555. Hantarkan message "Saya nak beli buku panduan". Nanti mereka akan hantarkan panduan cara nak beli simkad tonewow ini.

Atau anda boleh Klik Terus Disini utk Membeli.

7.8 Cara mendaftarkan orang baru dibawah anda.
Sebagai pengedar simkad tonewow, anda perlu tahu cara-cara mendaftarkan orang baru dibawah anda.

Terdapat 2 cara untuk mendaftarkan orang baru dibawah anda.

Cara Pertama:
Anda sendiri mendaftarkan orang baru tersebut menggunakan Applikasi Mywow.

Saya beranggapan yang anda telah pun Install Aplikasi MyWoW seperti yang diajarkan sebelum ini.

panduantw.com
Buka Aplikasi MyWoW dan login menggunakan IC anda. Apabila sudah berjaya masuk, klik di Registration.

panduantw.com
Kemudian Klik di Register dan diikuti Camera

panduantw.com
Ambil gambar pelanggan anda tersebut dengan kedudukan handphone seperti ini, iaitu menegak. Adjust kedua2 bucu graf sehingga bucu gambar IC anda. panduantw.com
Selepas itu, klik di tanda Right dan seterusnya klik di Send OCR

TonewowGMA Pastikan No. IC betul.
Nama kalau salah boleh dibetulkan kemudian.
Isikan semua bahagian yang bertanda *.
Jika pelanggan anda tiada email, isikan sahaja dengan NA@gmail.com
Bila selesai semua, klik NEXT.

panduantw.com
Isikan SIM Serial number* yang diambil daripada belakang simkad ToneWOW. Ambil nombor 11 digit terakhir (Daripada belakang).
Selepas itu klik di Verify SIM Serial, sehingga ia keluar perkataan LITE Pack

Isikan SIM PUK* juga diambil daripada belakang simkad tonewow.
Isikan id ANDA diruangan TWE (8694) - dan klik di Check.
Pastikan keluar nama anda. Selepas itu klik NEXT

panduantw.com
Bahagian ini tak perlu isi apa2, ia boleh disini kemudian. Terus Klik NEXT.
Selepas itu tolak kedua2 butang itu ke kanan. Akhir sekali Klik di REGISTER.

TonewowGMA Jika keluar seperti ini, ini bermakna pendaftaran pengguna baru anda telah berjaya.

* Anda sudah boleh menyerahkan simkad tersebut kepada pelanggan anda.
* Jangan lupa beritahu no. ID dia. Mana la tahu, satu hari nanti dia pun nak jadi pengedar simkad seperti anda.
* Jangan lupa juga beritahu dia supaya memasukkan simkad kedalam handphone mereka.
* Sebab kalau mereka tak topup simkad tonewow mereka, maka anda pun tiada komisyen.
* Pastikan anda telah memberikan buku Panduan Pengguna Simkad ToneWOW ini kepada mereka.

Cara Kedua untuk mendaftar orang baru dibawah anda:
Jika anda malas untuk mendaftarkan pengguna baru anda menggunakan Aplikasi Mywow, anda boleh menggunakan BPT untuk mendaftarkan orang baru dibawah anda.

Caranya,
1. Savekan nombor ini didalam handphone anda
011-5907-5555 letakkan nama BPT sahaja, iaitu Bahagian Pendaftaran ToneWoW.

2. Hantarkan Maklumat dibawah ini melalui WHATSAPP SAHAJA ke BPT.
a. Gambar penuh IC/Passport pelanggan anda.

b. Nombor ID-ToneWoW anda.
TWE-8694

c. Nombor IC anda.
660519016193

3. Tunggu BPT akan menghantar maklum balas samada pengaktifan berjaya atau sebaliknya.

7.8 Cara nak memasukkan bank akaun.
Ini adalah cara untuk memasukkan no. akaun bank anda supaya ToneWOW dapat memmasukkan komisyen kepada anda setiap bulan apabila anda sudah ada pelanggan kemudian.

Daripada maklumat inilah baru tonewow dapat menyalurkan komisyen terus kedalam bank akaun anda. Jika maklumat bank akaun disini kosong atau maklumat tersebut salah, walaupun anda layak mendapat komisyen, duit tidak akan masuk kedalam akaun bank anda.

Pertama sekali anda kena pergi ke website www.tonewow.net

Klik Disini untuk Login ke website anda.

Gunakan IC/passport, klik di ToneExcel dan masukkan password yang anda gunakan sebelum ini di MyWoW Apps untuk login.

panduantw.com

* Lihat di My Profile dan scroll hingga ke bawah hingga jumpa bahagian Bank Account Information.
* Anda Klik dibahagian Update.
* Mereka akan menghantar OTP (One Time Password) kedalam handphone ToneWoW anda.
* Update bank dengan tepat.
* Jangan lupa SAVE.
* Selepas beberapa hari anda boleh check semula dan pastikan statusnya bertulis UPDATED.

panduantw.com

8. Kelebihan bisnes Tonewow

8.1 Modal yang kecil.
Untuk memulakan bisnes tonewow ini anda hanya perlukan modal yang kecil sahaja berbanding daripada bisnes2 yang lain. Cuba anda fikirkan, jika anda ingin memulakan perniagaan restoran, kedai runcit atau pun buka stesen minyak, agak2 berapa modal yang diperlukan? RM50,000 atau RM100,000 cukup atau tidak?

Betul, kadang2 tak cukup duit sebanyak itu. Malahan nak buka kedai burger sekali pun, modalnya jauh lebih besar daripada nak buat bisnes tonewow ini. Tetapi didalam bisnes tonewow ini, disebabkan harga simkad hanyalah RM10 sahaja, kalau anda ada RM50 sahaja, maka anda dah boleh beli 5 keping simkad permulaan untuk diedarkan. Anda sudah boleh memulakan satu bisnes telekomunikasi anda sendiri.


8.2 Sesuai untuk semua.
Bisnes tonewow ini, siapa pun boleh jalankan, asalkan anda sudah menjadi pengguna simkad tonewow, automatik anda dah boleh jalankan bisnes ini. Anda juga tidak memerlukan ijazah, diploma, tidak memerlukan nama yang glamor, tidak memerlukan pangkat, tidak memerlukan kawan yang ramai, tidak memerlukan kenderaan yang mewah, tidak memerlukan rumah banglo yang besar, tidak memerlukan kepetahan bercakap, tidak memerlukan mulut yang manis, hanya yang diperlukan adalah usaha promosi yang berterusan, dan kerja yang jujur, tidak tamak dan tidak menipu orang. Sapa2 boleh buat bisnes ini.

8.3 Topup Digi ada dijual dimana-mana dan tak perlu service.
Simkad tonewow menggunakan Topup Digi. Topup Digi ada dijual di seluruh Malaysia. Anda boleh topup RM3, RM5, RM10, RM30, RM50 atau RM100. Senang kata, apa jua nilai yang pelanggan anda ingin topup, ada dijual di luar sana.

Disebabkan topup Digi ada dijual di semua kedai, ia seolah-olah semua kedai di seluruh Malaysia tersebut jadi kedai anda. Pelanggan anda tak perlu jumpa anda untuk beli topup. Mereka boleh beli topup dimana2 kedai atau melalui onlne banking. Anda bukan penjual topup, anda adalah penjual simkad tonewow. Topup anda, orang lain tolong jualkan. Anda juga tidak perlu untuk mengingatkan mereka supaya topup setiap bulan kerana jika mereka menggunakan simkad tonewow ini sudah pasti mereka akan selalu topup. Tetapi jangan lupa, setiap kali pelanggan anda topup di luar sana, anda pula akan dapat komisyen sambil duduk rumah. Ini namanya duduk rumah dapat duit. Seolah-olah seluruh kedai yang menjual topup di Malaysia ini adalah kedai anda.

Setiap kali pelanggan anda topup di mana-mana sekali pun, Tonewow akan mengambil komisyen tersebut dan secara automatik komisyen itu dimasukkan terus ke dalam bank anda setiap 21hb. Dah kira macam gaji kedua atau pun pencen.

Apabila kita mendaftarkan seseorang, kita tidak perlu untuk mengingatkan mereka supaya maintain setiap bulan kerana jika mereka menggunakan phone sudah pasti mereka akan selalu topup. Yang bagusnya kalau mereka nak topup, mereka tidak perlu berjumpa anda. Kita bukan buat bisnes jual topup. Kalau nak topup mereka boleh buat dimana-mana kedai yang mereka mahu. Cuma yang pasti setiap kali mereka topup, anda akan dapat $$ komisyen, walau pun waktu itu anda sedang duduk rumah sekali pun.

8.4 Sesuai untuk dibuat bisnes sampingan.
Bisnes tonewow ini amat sesuai untuk dijalankan sebagai kerja sampingan. Ia tidak perlu mengganggu kerja utama anda.

Anda mungkin seorang guru, pegawai bank, pemandu teksi, pelajar kolej, pelajar universiti, kerja kilang, peniaga besar dan peniaga pasar malam. Yang pastinya ada dikelilingi oleh orang-orang yang menggunakan telefon. Cuma sekarang ini, mereka guna telefon, mereka topup, orang lain yang dapat untung. Apa salahnya anda tawarkan simkad tonewow ini pada mereka, dan bila mereka gunakan atau topup simkad mereka, anda akan dapat untung. Untuk menawarkan mereka menggunakan simkad tonewow ini bukannya satu perkara yang susah, anda tak perlu berhenti kerja semata-mata untuk menyuruh ahli keluarga anda sendiri menggunakannya.

Anda mungkin termasuk salah seorang yang sering tak cukup duit setiap bulan, tetapi tanpa anda sedari sebenarnya duit sentiasa berlegar-legar ditepi anda, hanya anda sahaja yang tak tahu cara nak ambil duit tersebut. Dan setiap bulanlah orang lain yang duduk jauh "merampas" duit itu daripada poket anda dan anda tidak dapat berbuat apa-apa. Yang lebih sedih, anda biarkan sahaja perkara itu berlaku setiap kali ahli keluarga anda topup simkad mereka. Anda pula terus melalui kehidupan yang susah tanpa mahu berbuat apa-apa. Sekarang ini anda sudah tahu caranya. Jadi jangan lagi biarkan orang lain mengambil keuntungan dari topup ahli keluarga anda. Itu duit anda. Jangan biarkan orang lain rampas duit daripada tangan anda.

8.5 Simkad adalah keperluan asas dan mempunyai market pengguna yang luas.
Siapakah bakal pelanggan anda untuk menggunakan simkad tonewow ini? Jawapannya, yang berkemungkinan menggunakan simkad tonewow ini adalah para pengguna telefon. Berapa ramaikah anggaran anda pengguna telefon di negara kita ini? Berpuluh-puluh juta orang. Jika anda renung dan fikirkan sejenak, sebenarnya anda telah menjumpai satu bisnes yang terletak betul2 diatas lubuk emas yang sangat luas dan tidak kehabisan. Bisnes tonewow ini mempunyai potensi memberikan komisyen yang sangat-sangat besar kepada anda.

8.6 Produk yang tidak membebankan.
Simkad adalah produk keperluan. Semua orang menggunakan handphone. Jadi samada kita ada pelanggan atau tidak, ia tidak mendatangkan apa-apa beban kepada kita. Jika sebelum ini pun memang kita membayar bil berpuluh atau beratus ringgit setiap bulan, maka sudah pasti kita tidak mempunyai masalah untuk topup pada simkad bisnes kita sendiri.

Tidak seperti sesetengah perniagaan MLM yang lain, setiap bulan anda kena buat maintain yang tinggi. Kadang-kala produk yang dibeli tidak digunakan, letak di tepi dinding, nak guna sayang, takut termakan modal, last2 produk tersebut expired, jual tidak, guna pun tidak. Ini sudah pasti ia akan menjadi beban kewangan kepada anda. Ia satu pembaziran.

8.7 Jual sekali untung berkali-kali.
Jika anda berjaya mendapatkan seorang pelanggan, katalah dia pakai simkad tonewow ini selama 6 bulan sahaja, mungkin dia juga telah topup sebanyak 6 kali, maka anda juga mendapat komisyen daripadanya sebanyak 6 kali. Selagi dia topup, selagi itulah anda dapat komisyen. Cuba anda bandingkan dengan bisnes2 yang ada sekarang ini. Bisnes lain, kebanyakkannya, jual sekali untung sekali. Contohnya anda menjual komputer, sekali jual sekali itulah sahaja anda dapat untung. Anda kena berusaha menjual komputer yang lain pula untuk mendapat untung. Pelanggan tersebut pun bukannya membeli komputer setiap bulan.

Contoh yang lain, katalah anda bawa teksi, hari anda boleh keluar bawa teksi dan ada penumpang, bolehlah anda dapat duit tambang. Apa kata hari tu anda tak bawak teksi, demam, tak boleh bangun. Rasa2nya ada tak penumpang semalam tiba2 datang ke rumah anda dan berikan duit tambang hanya disebabkan anda demam pada hari ini. Fikir-fikirkan lah.

8.8 Pendapatan pasif perlu ketika susah.
Tadi kita ambil contoh kalau pelanggan tersebut pakai simkad tonewow ini selama 6 bulan. Apa kata pelanggan tersebut pakai simkad tersebut sampai bila2, sampai bertahun-tahun lamanya. Jika itu berlaku, maknanya anda akan dapat komisyen setiap kali dia topup, dan selama mana dia gunakan simkad tersebut, maka selama itulah komisyen akan diperolehi. Inilah yang dinamakan pendapatan pasif.

Cuba anda renung seketika, katalah anda seorang pekerja awam atau swasta, dalam masa yang sama anda sudah menjalankan bisnes ini selama setahun secara sampingan, katalah komisyen anda sudah mencecah RM5,000. Tiba-tiba, satu perkara yang tidak diingin berlaku, anda eksiden ke, sakit ke, dibuang kerja ke, perkara yang menyebabkan anda tidak boleh meneruskan kerja anda sekarang. Agak2 anda boleh meneruskan kehidupan seperti biasa atau tidak? Anda boleh bayar duit kereta atau tidak? Anda boleh bayar duit sewa rumah atau tidak? Anda boleh bayar duit sekolah anak2 atau tidak? Kalau boleh, tahniah, anda sudah sediakan payung sebelum hujan. Tapi, kalau anda sendiri tak mahu fikir perkara tersebut, itu tanda2 yang anda belum bersedia untuk menghadapi hari yang tidak dijangka berlaku.

Nasihat saya, anda perlu bersedia dengan menjangka perkara yang tidak dijangka. Tapi jika anda sudah bersedia menerima ujian yang tidak dijangka, komisyen RM5,000 ini sekurang2nya dapat membantu anda meneruskan kehidupan seterusnya. Anda tak perlu bekerja lagi, kerana anda sudah penat meramaikan pelanggan anda sebelum ini. Sekarang anda hanya perlu menunggu komisyen setiap bulan apabila pelanggan anda yang sedia ada topup simkad mereka sahaja.

Saya yakin masih ramai diluar sana yang masih tidak puas hati dan tidak cukup dengan kewangan mereka, sering susah hati kerana asyik tak cukup duit, sering bergaduh suami isteri kerana tak cukup duit, dah buntu tak tahu nak buat apa untuk menyelesaikan masalah tersebut. Kita tak puas hati dengan kehidupan sekarang. Sering meminjam ke sana ke mari. Berpuluh tahun bekerja, tapi bila melihat duit simpanan yang ada sekarang, perut mula rasa kecut. Asyik menghiburkan hati dengan duit EPF sahaja, sedangkan tiada siapa tahu samada umur kita sampai 55 atau tidak.

Saya yakin ramai orang diluar sana yang pergi kerja hanya kerana terpaksa bekerja, bukan kerana mereka gembira pergi kerja. Bukan kerana mereka gembira jumpa muka boss yang disayangi.

Cuma sekarang ini, saya nak ingatkan anda yang saya sedang berkongsi kepada anda satu peluang, satu pilihan, satu cara yang boleh menyelesaikan masalah kewangan anda, iaitu melalui pendapatan pasif.

8.9 Pendapatan boleh diwarisi.
Pendapatan didalam Tonewow boleh diwarisi dan juga diserahkan kepada sesiapa sahaja yang anda namakan sebagai pewaris, seperti ibubapa anda, isteri/suami, anak2, adik beradik, kekasih terang dan gelap, sahabat sejati, sesiapa sahaja. Contohnya, katakanlah komisyen anda sudah mencecah RM10,000 sebulan, tiba-tiba ajal anda sudah sampai, anda meninggal dunia, duit komisyen topup bulan hadapannya akan terus disalurkan kepada penama yang anda sendiri letakkan sebagai pewaris. Kalau bulan hadapannya, komisyen topup anda masih lagi RM10,000, kesemua duit komisyen itu akan diserahkan kepada pewaris anda. Selama mana seluruh pelanggan anda topup, selama itulah pewaris anda akan mendapat komisyen.

Satu lagi, untuk mewariskan komisyen anda ini tak semestinya menunggu anda mati, bila2 pun anda boleh pindahkan duit komisyen bulanan anda kepada siapa sahaja yang anda kehendaki.

8.10 Terbukti menghasilkan pendapatan tinggi.
Jika saya ingin kongsikan kepada anda senarai orang yang mendapat pendapatan yang tinggi, rasanya buku ini walaupun ada 1000 muka surat, rasanya tidak cukup untuk saya kongsikan semuanya.

Tetapi biarlah saya rumuskan sahaja.

Ada bekas guru di Rawang Selangor yang saya jumpa berpendapatan puluhan ribu ringgit setiap bulan, selepas menjalankan bisnes ini secara sampingan selama 2 tahun dan masih menerima komisyen sehingga ke hari ini.

Ada bekas mat-dispach di Kota Kinabalu, Sabah yang mempunyai pendapatan bulanan mencecah sehingga RM42,000 sebulan selepas 4 tahun menjalankan bisnes ini dan masih menerima komisyen sehingga ke hari ini.

Ada seorang Dato yang pernah mencapai pendapatan sehingga mencecah ratusan ribu ringgit sebulan selepas beberapa tahun menjalankan bisnes ini dan masih menerima komisyen sehingga ke hari ini.

Ada seorang bekas pekerja kilang mencapai pendapatan sehingga puluhan ribu ringgit setiap bulan sehingga ke hari ini. Dia menjalankan bisnes simkad ini semenjak tahun 2010 lagi. Saya pernah minta beliau berkongsi hasil menjalankan bisnes simkad ini secara sambilan. Ini yang dikongsikan oleh beliau.

panduantw.com
Ada ramai graduan universiti yang menerima pendapatan puluhan ribu ringgit setiap bulan hingga ke hari ini, malahan mereka tidak pernah merasa pengalaman bekerja, kerana mereka menjalankan bisnes simkad ini semasa masih di universiti lagi. Apabila graduate, komisyen mereka sudah pun mencecah RM30,000 hingga RM40,000 sebulan. Kerja apa pun mereka dah tak mahu lagi. Jadilah mereka sebagai penganggur yang berijazah, tetapi mempunyai pendapatan seorang CEO.

Ada seorang doktor perubatan, mempunyai klinik sendiri di Johor, menjalankan bisnes simkad ini beberapa tahun secara sambilan. Pada awal tahun 2019, beliau dijemput oleh Tuhan, meninggal dunia kerana suatu penyakit. Sehingga sekarang 100% jumlah komisyen bulanannya disalurkan sepenuhnya kepada isteri beliau.

Terlalu ramai pengedar simkad tonewow ini yang diuji dengan penyakit dan menyebabkan mereka tidak dapat bekerja lagi. Ada yang diuji dengan penyakit kencing manis sehingga mata beliau kabur dan tidak boleh melihat lagi. Ada yang mengalami kemalangan yang sukar dan lama untuk sembuh, menyebabkan pergerakkan mereka amat2 terbatas. Ada yang sepanjang waktu nampak seperti sihat, tapi sekelip mata saya lihat mereka bertongkat, dipapah, diangkat, berkerusi roda.

Tapi bila saya berjumpa dan berbual dengan mereka, kesemuanya setiasa bersyukur kepada Tuhan kerana mereka ada pendapatan daripada komisyen bulanan didalam bisnes Tonewow ini. Dengan komisyen inilah mereka berupaya meneruskan kehidupan dengan serba sederhana.

Saya dapati, memang, buat bisnes tonewow ini tidak mempunyai standard dimata kebanyakkan orang lain. Tidaklah bertaraf lima bintang. Namanya pun bisnes part-time, bisnes sampingan.

Tetapi sekiranya anda susah dan tak ada duit pada suatu hari nanti, nak beli susu anak pun pening kepala, hutang keliling pinggang, beberapa kali dah tukar handphone kerana dikejar bank, dikejar along, kredit kad semuanya full, personal loan semuanya dah maxima, duit gaji kerja utama pun dah tak pernah cukup, apatah lagi ibubapa, dah lama sangat anda tak pernah beri duit pada mereka lagi, kadang2 beli beras pun dah mula pakai kilo, kereta dah berbulan tertunggak, roadtax dah lama meninggal dunia kerana tak mampu nak renew, kawan2 pun dah tak mau lagi bagi pinjam duit pada anda, waktu itulah, saya rasa anda akan sedar, betapa standard dan taraf lima bintang ini tidak akan datang untuk membantu anda. Malah untuk bertanya khabar sekali pun tak ada.

Tetapi sebenarnya bantuan daripada Tuhan sentiasa berada dekat dengan anda, cuma anda tak perasan sahaja. Jangan kata anda tiada rezeki, rezeki berlambak Tuhan taburkan kepada kita. Yang perlu kita tahu hanyalah cara untuk mengambilnya. Nasi depan mata sekali pun, kalau kita tak suap tuan-tuan, dia tak akan masuk kemulut.

Sebenarnya duit sentiasa berlegar2 disekeliling anda. Contohnya, bila anak anda topup, bila suami atau isteri anda topup, bila ibubapa anda topup, bila adik beradik anda topup, bila rakan sebilik anda topup, orang lain untung, orang yang tidak duduk serumah dengan anda untung, orang yang duduk jauh dengan anda untung, siapa mereka, contohnya seperti maxis yang untung, umobile yang untung, celcom yang untung, anda? Langsung tiada untung. Tetapi, sekarang anda dah tahu macamana nak ambil duit tersebut masuk kedalam bank akaun anda.

Jangan biarkan keuntungan tersebut keluar daripada rumah anda. Anda gunakan simkad tonewow ini terlebih dahulu, dan suruh semua ahli keluarga anda juga menggunakan simkad tonewow ini dan daftarkan mereka dibawah anda. Jadi diatas alasan-alasan tersebut, saya ingin memaksa anda untuk sekurang-kurangnya mencuba menggunakan simkad tonewow ini dan kemudian cuba menjalankan bisnes tonewow ini. Sebab terlalu banyak rezeki dan nikmat yang akan anda perolehi. Tetapi, katalah jika bisnes ini tidak menjadi atau tidak sesuai dengan anda sekali pun, apa sangat yang anda akan rugi? Tetapi, katalah ia menjadi dan anda berjaya mendapat komisyen puluhan ribu ringgit setiap bulan, apa yang akan terjadi dengan kehidupan anda? Agak2 berubah tak?

Maka dengan itu, jadilah pengedar simkad tonewow ini!

Gagal tak rugi, berjaya tak menyesal.

Maklumat rengkas mengenai ToneWoW ini.

TonewowGMA Simkad tonewow menggunakan topup daripada Digi, dan topup digi ada dijual diseluruh kedai2 yang menjual topup dinegara kita ini.


Simkad ToneWoW dikeluarkan oleh ToneGroup Bhd.
tonewowgma.com Executive Chairman ToneGroup ialah Dato Syed Kamaruzaman dan Founder & CEO ToneGroup ialah Mr. Neillson Tong


TonewowGMA Pejabat Utama ToneGroup
TONE WOW HQ
B-G-1, Jalan 3/149E, Taman Sri Endah,
Bangunan Endah Promenade,
Bandar Baru Sri Petaling,
57000 Sri Petaling, K.Lumpur

Koleksi Gambar Aktiviti.

tonewowgma.com Di Majlis Pelancaran ToneWOW di AVANTE HOTEL Petaling Jaya pada 18.1.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di Vistana Kuantan City Center Pahang pada 8.4.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di The Grand Renai Hotel Kota Bharu Kelantan pada 6.4.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di The Grand Cotinental Kuala Terengganu pada 7.4.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di Country Club Seremban Negeri Sembilan pada 31.3.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di The Klagan Regency Hotel Kota Kinabalu Sabah pada 26.2.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di The LimeTree Hotel, Kuching Sarawak pada 22.3.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di Imperial Hotel, Miri Sarawak pada 23.3.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di WEIL Hotel Ipoh Perak pada 10.3.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di Pearl View Hotel Pulau Pinang pada 9.3.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di Grand Alora Hotel Alor Setar Kedah pada 8.3.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di Mudzaffar Hotel Melaka pada 3.3.2019

tonewowgma.com Penerangan mengenai Tonewow di Brand Paragon Hotel Johor Baharu pada 2.3.2019